Mitä päätettiin - ja miksi

MIKSI PARKKIMAKSUT?

Marraskuussa valtuusto päätti selvittää, miten ensin Tikkurilan, sitten muiden vantaalaisten keskustojen pysäköinnin voi muuttaa maksulliseksi - ensimmäinen tunti ilmaisena.

Kukapa pysäköinnistä haluaisi maksaa ja ilmaisesta pysäköinnistä luopua.

Mutta.

Suurten kaupunkien keskustassa ei missään pysäköidä ilmaiseksi. Nopeakin visiitti Stokkalle maksaa paljon. Jos auton jättää parkkiin työpäivän ajaksi, se maksaa kymppejä. Miten Tikkurilassa pysäköinti voisi siis olla ilmaista?

Ei voikaan. Tikkurilan, Korson, Myyrmäen ja Hakunilan keskustan maa-alueet tarvitaan asuntorakentamiseen, ei autojen parkkeeraukseen. Asukastiheys tuo asiakkaita kauppoihin, kahviloihin ja käyttäjiä palveluihin. Keskimääräinen asukastiheys on Vantaalla 900 asukasta / m2, Helsingissä 3000 as. / m2. Asukastiheyttä pitää nostaa siis moninkertaisesti, erityisesti keskustoissa.

Helsingin kantakaupungissa asukastiheys on 9 000 asukasta / m2. Sillä määrällä asukkaita saadaan asiakkaita kivijalan kukkakauppaan ja kahvilaan. Kantakaupungissa ei ole Tikkurilan kirjaston tyyppisiä laajoja parkkialueita, vaan kaikki tila on rakennettua. Rakentaminen tuo ihmisiä. Ihmiset tuovat liikkeitä. Rakentaminen vie parkkipaikkoja. Ne kaivetaan maan alle tai katukerroksen päälle. Molemmat maksavat, minkä takia myös parkkipaikat maksavat.

Maksuton pysäköinti (ja keskustassa paljon autoja) vai maksullinen pysäköinti (ja keskustassa asuntoja ja työpakkoja): mieluummin työpaikkoja.

Siksi parkkimaksut.